Ρωσικός τύπος: « Ενόχλησαν» πολλούς τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στην Ελλάδα

Στο γεγονός της έκθεσης σε προσκύνημα των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας από χιλιάδες Έλληνες πιστούς από όλα τα μέρη της χώρας , κάνουν λόγο τα ρωσικά εκκλησιαστικά ΜΜΕ.

Λόγος όμως γίνεται και για τις αντιδράσεις και δηλώσεις Ελλήνων κομματικών αξιωματούχων που μιλούν για θρησκευτικό εμπόριο!

Η τεράστια προσέλευση ενός μεγάλου πλήθους πιστών για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, έχει δημιουργήσει τεράστια εντύπωση στα ελληνικά κοσμικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τονίζει το άρθρο. Οι δημοσιογράφοι αποκαλούν τον αριθμό εκείνων που είναι πρόθυμοι να προσκυνήσουν τα λείψανα ως «άνευ προηγουμένου» και προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους για το φαινόμενο αυτό.

Τα λείψανα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας διατηρούνται μόνιμα στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου (San Marco Cattedrale) στην Βενετία και αφίχθηκαν στο έδαφος της ορθόδοξης Ελλάδας, για πρώτη φορά μετά από 1.000 χρόνια, αναφέρει η ιστοσελίδα pravoslavie.ru.

Τα λείψανα τα υποδέχθηκαν στην Ελλάδα με τιμές αρχηγού κράτους. Αυτό το γεγονός, καθώς και το τεράστιο πλήθος των πιστών που συρρέουν για να προσκυνήσουν τα λείψανα, έχει προκαλέσει αρνητική αντίδραση σε διάφορους φιλελεύθερους πολιτικούς κύκλους . Επίσης, οι « κύκλοι» αυτοί είναι δυσαρεστημένοι με τα σχέδια της μεταφοράς των ιερών λειψάνων σε πολλά ελληνικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο είναι σε εφαρμογή από το 2007, Το σχέδιο αυτό αφορά έναν « υβριδικού τύπου» πόλεμο εντός Ελλάδος, για «κτυπηθούν», καίρια οι βάσεις της ελληνικής κοινωνίας από το 1821 και μετά.

Η Εκκλησία, η Παιδεία, ο στρατός, το κράτος και τέλος οι ίδιοι οι Έλληνες , είναι οι στόχοι του σχεδίου αυτού.

Αν παρατηρήσει κάποιος, καθένας από αυτούς τους τομείς σε κάποια προκαθορισμένη περίοδο χτυπήθηκε ανηλεώς από όλο το « σύμπλεγμα του κακού» ( δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, στελέχη, κατάσκοποι, οικονομολόγοι, ειδικοί κά πολλά άλλα ).

Ξεκίνησαν με την γνωστή μέθοδο της συκοφαντίας , συκοφάντησαν την εκκλησία, την Παιδεία την κατέστρεψαν μέσω των βιβλίων και του τρόπου εκπαίδευσης των παιδιών μας, τις ένοπλες δυνάμεις τις αποσάθρωσαν με τις 20.000 παραιτήσεις στελεχών « σαν να μην συμβαίνει τίποτα», το κράτος το είχαν «κυριεύει» και διαλύσει από την δεκαετία του 1980 . Στο τέλος στόχος έγινε και ο ίδιος ο ελληνικός λαός , η πίστη του στον θεό, τα ιδανικά του, με τελικό σχέδιο την ακίνητη περιουσία του. Θέλουν την ψυχή του Έλληνα και προπάντων θέλουν να το διώξουν από την χώρα αυτή και να φέρουν ισλαμιστές λαθρομετανάστες .

Υπενθυμίζουμε ότι αυτό ακριβώς το σχέδιο, το είχε έτοιμο ο Ιμπραήμ Πασάς της Αιγύπτου στην Πελοπόννησο το 1827, αλλά πρώτα οι Μανιάτες και στο τέλος « κατά λάθος» οι σύμμαχοι στον Ναβαρίνο , το απέτρεψαν.

Τώρα όλοι αυτοί όπως αναφέρουν πολλοί γεροντάδες μας « δαιμονίζονται» όταν βλέπουν χιλιάδες Έλληνες να περιμένουν 5 ώρες στον καυτό ήλιο για να προσκυνήσουν το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας. Ο Θεός είναι παντοδύναμος , αυτό το ξεχνούν ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ……..

«Τους αναστατώνει ότι ένα τεράστιο πλήθος ανθρώπων συρρέουν για να προσκυνήσουν τα λείψανα. Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι έχουν αποτύχει να ξεριζώσουν την πίστη από τις καρδιές των Ελλήνων, και ποτέ δεν πρόκειτε να το πετύχουν αυτό» , τόνισε ο Μητροπολίτης Μακάριος του Σιδηροκάστρου.

Σχολιάζοντας την εξωφρενική δήλωση του Ν Φυλή, μέλος του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος περιέγραψε αυτό που συμβαίνει ως «εμπορία κειμηλίων», ο μητροπολίτης είπε: «Αν είχε το θάρρος να λέει παρόμοια πράγματα με τους μουσουλμάνους. Είναι απαράδεκτο να προσβάλει την Ορθόδοξη πίστη, τα όσια και τα ιερά των προγόνων μας».

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ένα ελληνικό φιλελεύθερο φιλοευρωπαϊκό κόμμα πραγματοποίησε σκληρές αντι-ορθόδοξες δηλώσεις. Ο αρχηγός του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, είχε επικρίνει ακόμη και την άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, ενώ τώρα, για άλλη μια φορά, σχολίασε με πολύ ειρωνική διάθεση την επίσκεψη των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας από το κράτος.

Με τη σειρά της, η εκπρόσωπος του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχολιάζοντας την δήλωση του ηγέτη του «ποταμιού», εξέφρασε την αγανάκτησή της για τη συμπεριφορά του πολιτικού αυτού ο οποίος , από τη μία πλευρά, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μουσουλμανικών μειονοτήτων, και από την άλλη πλευρά, « γελοιοποιεί την Ορθόδοξη πίστη. Στο τέλος όλοι «αυτοί» θα » εξαφανιστούν » όπως χάνεται η σκόνη από έναν γερό άνεμο.
 

Sgourou Stauroula
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.